Jön a Ford Focus kupé-kabrió

2006.02.23. 15:00

Genfben már élőben is láthatjuk az új keménytetős kabriót, amely a Ford és a Pininfarina közös fejlesztésének eredménye.


Galéria - kattintson a képre

Az új típus jellegzetességeit nagyrészt a 2004 őszén bemutatott Focus Vignale tanulmánytól örökölte. A lámpák kialakítása, sőt, még a krómkeretes hűtőnyílások is megmaradtak az autó első lökhárítóján. Néhány részleten, és az arányokon azonban változtattak. A sárvédőívek határozottabb élet kaptak, az első lökhárító alsó fele egy picivel előrébb került, az övvonal meredekebb lett, és a tetővonalat is lendületesebbre szabták. Ennyi módosítás épp elég volt, hogy a szériamodell sokkal dinamikusabbnak hasson, mint az egykori tanulmány. Ráadásul a magasabbra emelt csomagtartófedél az autó praktikus értékét is növeli: csukott tetővel akár 500 liternyi csomag szállítására is alkalmas.

A 2006 közepén piacra kerülő újdonság háromféle motorral készül majd. Az alapváltozatba a jól ismert 1,6 literes, 100 lóerős négyhengeres kerül, de egy 2 literes, 145 lóerős benzinessel, és egy ugyanekkora hengerűrtartalmú, 136 lóerős turbódízellel is elérhető lesz a típus. A Ford évente mintegy 20 ezer példányt szeretne eladni a nyitható tetejű Focusból.