Mini Concept Geneva: rókacsontváz

2006.02.24. 13:21

A negyedik réteget nyúzza le a BMW a Mini Traveller tanulmányról.


Galéria - kattintson a képre

Először tavaly ősszel mutatták be szürke-fekete festéssel a különlegesen hosszú ajtajú, nyújtott lámpás Minit. Akkor Mini Concept Frankfurt volt a neve, és bizony elismeréssel csettintettünk a középkonzolra felfüggesztett ülések, a praktikus hátsó tárolódoboz, az 1960-as évek tudományos-fantasztikus filmjeibe illő műszerfal, és a vicces kettényitható hátsó ajtók láttán. Tokióban aztán jött a Mini Concept Tokyo , a szó szoros értelmében ugyanez színesben, a tetőbe integrált neonzöld kempingasztallal, a hátsó oldalablakokon neonzöld betétekkel, de hát érthető, a japánok még nem láthatták az autót. Azután Detroitban az év elején láthattuk a kék csíkos síléctartós változatot beépített sísapkával, miegymással. Bíztunk benne, hogy ez az utolsó. Tévedtünk.


Galéria - kattintson a képre

Genfben egy piros-fehér kivitelt állítanak ki, amely talán leginkább a Concept Tokyóra emlékeztet. Az asztalka helyére a tetőre most egy pótkerék került, a tetőre vörös csomagtartóbetét, az oldalablakokra vörös panel, és a tetőre, meg a hűtőrácsba sok kiegészítő lámpa. A téma ezúttal a Mini egykori rali-sikereinek felidézése. Az ablakokat helyettesítő betétek alá szerszámokat, távcsövet, áttetsző piros fejű ásót, és néhány tartalék égőt gyömöszöltek, és a csomagtartóba is egy alkatrészes láda került, mintha a Mini Concept Geneva egy különös formatervű szervizautó lenne. Nagyon érdekes volna, ha nem negyedszer látnánk az autót.

Van még szín a szivárványban bőven, így felkészülhetünk rá lélekben, hogy még jövő ilyenkor is láthatjuk a kis fehér Mini kombit valamelyik nagy autókiállításon, talán Barbie-rózsaszín részletekkel mozgó kozmetikai szalonként, vagy püspöklilában, mobil kápolnaként, ahol megemlékeznek majd a szegény rókáról, amelynek csontja sem maradt a sok nyúzás után.