Már rendelhető az új Healey sportkocsi

2006.03.06. 10:30

Az MG-Rover megszűnésével feltűntek azok a vállalkozások, amelyek a fennmaradt, legendás márkanevek feltámasztását tűzték ki célul. Az első, hamvaiból feltámadni készülő brit márka a Healey, amely az Austin Healey szellemi utódjaként igyekszik megvetni a lábát a piacon.

A HFI nevű vállalkozás jó pénzért meg is szerezte Donald Healey örököseitől a családi név használati jogait, megkezdték a fejlesztést, sőt, már előrendeléseket is felvesznek az új típusra, amelyről egyelőre csak egy vázlatot közöltek. A rajzon látható sportkocsi állítólag a legendás Healey 3000 modern kori változata lesz, és egyaránt készül majd kupé és roadster karosszériával is. A HFI-nél egyelőre az első 203 autó egyikét lehet lefoglalni, méghozzá mindössze 1000 font letétbe helyezésével, egyfajta megemlékezésként Donald Healey egykori 203 mérföld/órás (326 km/h) sebességi világrekordjára.

Sajnos arról egyelőre nem tudunk semmi biztosat, hogy a lefoglalt Healey sportkocsik mikor juthatnak el új gazdáikhoz, de a HFI állítása szerint már futnak az első tesztpéldányok, így remélehtjük, már nem kell sokat várni a bemutatóra.