Előzetesben az Audi TT Coupé

2006.03.09. 10:33

Genfben hiába vártuk az új kompakt sportkocsit, de az Audinak megvolt a jó oka a késlekedésre. Úgy tűnik, az új TT-t úgy szeretnék bemutatni, hogy semmi más ne vonja el róla a figyelmet.

Egy nagy autószalon, ahol több tucat újdonság mutatkozik be egyszerre, ilyen szempontból nem jó helyszín. Épp ezért a TT Coupé bemutatóját április 6-ára időzítették. Az eseményről egy erre a célra összeütött honlapon tudósít majd az Audi, így senki nem marad le semmiről. A lapon már most látható egy flash-animáció, ahol a képünkön is látható előnézeti fotó részletei bukkannak elő az egérmutató alatt a puszta kíváncsiság... felirat mellett.

Emellett néhány adatot is elárultak az új modellről. Nem igazán meglepő, hogy bekerül a TT-be a VW csoport bevált, 200 lóerős benzines turbómotorja, valamint a 3,2 literes, 250 lóerős kis hengerszögű V6-os is. Az előbbivel felszerelt TT-vel 240 km/h végsebesség és 100 kilométeren 7,8 literes fogyasztás érhető el, míg a hathengeres csúcsváltozat 250-nel képes haladni, és legalább 10,4 liter benzint nyel el 100 kilométer megtétele közben. Az is biztos már, hogy minden változatba hat sebességes váltó kerül, és a V6-os motorhoz négykerék-hajtás is jár.

Mindezt persze nagyrészt már a korábbi pletykák alapján is sejthettük, így az igazán érdekes részletekre még csaknem egy hónapot várnunk kell.