Quercianella: új sportkocsi Svédországból

2006.03.10. 11:19

525 kilogramm és 525 lóerő egy csomagban – ezt ígéri az új autógyártó manufaktúra, a Laboratorio BEBI.


Galéria - kattintson a képre

Első autójuk a különös hangzású Quercianella nevet kapta, egy olasz település után, ahol a legendás Giotto Bizzarrini él. A készítők szerint az autó külsőre ugyan inkább látszik utcai gépnek, de a műanyag burkolat alatt nyers versenytechnika lapul. A vázszerkezet karbonszálas műanyagból és acélcső segédkeretekből áll, a futóművek a versenyautókon alkalmazott nyomórudas megoldást követik, a 2,4 literes V8-as motor pedig az ülések mögé került.


Galéria - kattintson a képre

A kis nyolchengeres állítólag 380 és 525 lóerő közti csúcsteljesítmény leadására képes több mint 10 ezres percenkénti fordulatszámon. A Quercianella jobban gyorsul, mint a legtöbb szupersportkocsi, bár valószínűleg tisztességesebb volna a menetteljesítményeket a leggyorsabb utcai motorkerékpárokéhoz hasonlítanánk. A kétüléses sportkocsi ugyanis a számítások szerint 3 másodpercen belül képes lesz elérni a 100 km/h-t, és a végsebessége bőven meghaladja a 300 km/h-t.

A készítők szerint az új modell már a második prototípus-fázisnál tart, így már az idei év második felében megkezdhetik a sorozatgyártást. A sportkocsi áráról sajnos még nem tudunk biztosat, de a svédek ígérete szerint egy Lamborghini árából több ilyen pillekönnyű járgány is kijön.