Mitsubishi Raider: bukásra ítélve?

2006.03.14. 13:12

Az Amerikában forgalmazott pick-up a kutyának sem kell. A raktárkészlet vagy hat hónapra elegendő, így a Mitsubishi ideiglenesen leállíttatta a gyártást a Chryslerrel.

A japánok tavaly ősszel kezdték el forgalmazni a Dodge Dakota átszabott változatát , amelytől azt remélték, hogy a Mitsubishi is részesülhet Észak-Amerikában a hatalmas pick-up piacból. Most azonban úgy tűnik, hogy évente legfeljebb 5-6 ezer autót vesz fel a piac, ami szánalmas eredménynek tűnik, még az eredetileg tervezett évi 20 ezer autóhoz képest is. A Mitsubishi egyetlen szerencséje, hogy az autó fejlesztése igen olcsó volt, és mivel a Raider a Dodge Dakotával egy gyártósoron készül, ezért az előállítása sem túl drága. A Raider napjai persze így is meg vannak számlálva: ha a vásárlók nem gondolják meg magukat nagyon gyorsan, és nem kezdik el nagy tömegben vásárolni a típust, akkor az év végén búcsút is inthetünk a Raidernek, hiszen a japán gyártó a jelenlegi veszteségei mellett egyetlen fillért sem dobhat ki az ablakon.

A Raider jól mutatja, hogy mennyire háttérbe szorult a Mitsubishi Észak-Amerikában, hiszen a műszakilag azonos Dodge Dakota jól fogy, és korábban már bebizonyosodott, hogy ennél sokkal rondább, vagy jellegtelenebb autókat is el lehet adni egy jól csengő márkanévvel.