Lesz középmotoros VW

2006.03.20. 14:18

A roadster olyasmi, amit nagyon akarunk, mondta a Volkswagent irányító Wolfgang Bernhard, ennek ellenére az autó várhatóan csak két-három év múlva készülhet el.

A Volkswagentől évek óta hallhatunk az új, sportos modellekről, bár egyelőre elég kevés a kézzelfogható eredmény. Ennek az egyik oka pont Bernhard vezérigazgató, aki állítólag épp a Concept R tanulmány alapján fejlesztett sportkocsit küldte vissza a tervezőasztalra, mivel úgy vélte, hogy nem tudnák elég olcsón adni. A típus ugyanis csaknem annyiba került volna, mint egy Porsche Boxster, viszont így aligha rúghatott volna labdába. Az újabb, egyszerűsített változat tehát még a fejlesztés elején tart, azaz legalább két-három év kell még a bemutatóig.

Emellett a típussal persze más gondok is vannak. Az egyik, hogy a VW-nek nincs, és várhatóan nem is lesz olyan platformja, amelyre középmotoros modellt lehet építeni, így felmerült annak a lehetősége is, hogy a tervezés egy részét és a gyártást nem a VW, hanem egy külső partner végzi. Eddig egyedül a Magna-Steyr neve merült fel, de más lehetőségek is vannak, például a Valmet vagy a Lotus is rendelkezik a megfelelő szaktudással és gyártási kapacitással.