Ősszel érkezik az új Freelander

2006.03.20. 14:35

Valahogy így néz majd ki a legkisebb Land Rover a kémfotókból készített rekonstrukció alapján.

Mint oly sok más modell a Fordnál, ez a típus is a Focus alkatrészein alapul, bár a platform rugalmasságát kihasználva jóval nagyobb autót terveztek a Land Rovernél, mint a Ford kompakt modellje. A formaterv egyértelműen a Land Rover bevált sémáit követi: a szögletes típuson felismerhetőek a Range Rover és a Discovery stíluselemei, így az új Freelanderre már nem mondhatja senki, hogy nem illeszkedik a márka arculatába.

A motorválasztékról egyelőre keveset tudunk, bár állítólag megmarad a régi felállás: egy négyhengeres dízelmotor, valamint egy négy-, illetve egy hathengeres benzines közül lehet majd választani. A csúcsmodellbe valószínűleg a Ford 3 literes V6-osa kerül a maga 225 lóerejével, így a Freelander már motorteljesítményben sem marad le túlságosan legnagyobb ellenfele, a BMW X3-as mögött. Az új hobbiterepjáró várhatóan a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.