Magyarországon a Peugeot 407 Coupé

2006.03.22. 11:16

Bruttó 8,75 millió forintért már haza lehet vinni a Peugeot kétajtós túrakocsiját . Igaz, ennyiért csak 2,2 literes benzinmotorral, és kompromisszumokkal terhes Supreme felszereltséggel adják a nagy kupét. Suzukis mércével persze ez az alapmodell is fullextrás, csak olyan úri huncutságok hiányoznak belőle, mint a bőrkárpitozás, a fényre sötétedő belső visszapillantó tükör, az ülésfűtés vagy a hatlemezes CD-tár.


Galéria - kattintson a képre

A következő lépcső, a Féline ugyanezzel a 163 lóerős, négyhengeres motorral mindezeket már tartalmazza, 9,55 millió forintért. Mindkét négyhengereshez kézi kapcsolású hatsebességes váltó jár, ahogy a legolcsóbb V6-os változathoz is. A 3 literes, 211 lóerős motor miatt persze az alapár és a regisztrációs adó is jóval magasabb lesz, így az árcédulán 11,4 millió forint szerepel. A hathengeres motorokkal már mindenképp Féline felszereltség jár, sőt, itt már bevetik a változó karakterisztikájú lengéscsillapítókat is. A legdrágább 407 Coupé változat mégsem ez, hanem a két, automata váltós kivitel. A kézzel is kapcsolható hatsebességes Tiptronic váltóval az autó 11,8 millió forintba kerül, függetlenül attól, hogy a benzines hathengeres vagy a 2,7 literes, 204 lóerős HDi dízel kerül bele.

Néhány extrával tovább pumpálható a vételár: a gyári riasztóért (110 ezer Ft), a Bluetooth kihangosítóért (70 ezer Ft), a navigációs rendszerért (500 ezer Ft), és a bőr műszerfal-borításért (250 ezer forint) mindenképpen felárat kell fizetni, sőt, az autógyártók leghülyébb szokásához híven a metálfényezésért is elkérnek 120 ezer forintot, így a csúcsfelszereltségű 407 Coupé egész pontosan 12,85 millió forintba kerül.