TechArt Porsche Cayman

2006.03.24. 10:37

A német TechArt vette kezelésbe a Porsche kisebbik kupéját. A TA 087S/C1 kódszámú átalakítás során a 295 lovas sportkocsi legnagyobb teljesítménye – a sportlégszűrőnek és az átprogramozott motorelektronikának köszönhetően – 15 lóval, 310 lóerőre emelkedik. A teljesítménynövekedés a gumiktól és az autóba szerelt extrák mennyiségétől függően körülbelül fél másodperccel javítja a 0-100 km/h-s sprint idejét. Különféle kipufogó-tuningokat is kínálnak, az egyszerű krómozott végektől kezdve a nyitott, sportkatalizátoros, sportdobos rendszerig.

Az autó teste sem maradt érintetlen, az új első kötény dinamikusabb külsőt biztosít, amellett, hogy az első tengelyen jelentkező felhajtóerőt is csökkenti. Az oldalszoknyák a kerékjáratok közti turbulenciát mérséklik, míg a TechArt által kifejlesztett apró hátsó szárny a leszorítóerőt növeli. Egyedi formájú, könnyű felni-gumi kombinációkat is kínálnak, 17-20 colos méretekben, a legnagyobb változathoz 235/30 ZR20-as gumikat adnak előre, és 305/25 ZR20-as méretet hátulra. Körülbelül 2,5 centis ültetést eredményez a sportrugók beszereltetése, a maximális stabilitáshoz érdemes megrendelni a Bilsteinnel közösen kidolgozott feszes hangolású sportbeállításokat.

Az utastérbe teljes bőrözést, három- vagy négyküllős sportkormányt, alumínium pedálokat, váltógombot és taposót kínálnak, ezeken felül TechArt logós plakettek jelzik a modell egyedi mivoltát.