Rolls-Royce-ülés a csatahajón

2006.03.24. 13:04


Vigyázat! Nagyon szép fotók!

Ez a hírünk a Csatahajó magazin aktuális számában biztos nagyobb érdeklődésre tartott volna számot, de bízunk benne, hogy a galériában látható csodás fotók kárpótolják valódi autós információkra éhes olvasóinkat is.
A Rolls-Royce egy különleges kapitányi székkel járult hozzá a brit haditengerészet HMS Illustrious nevű repülőgép-anyahajójának felújításához. A trónt a Rolls-Royce elnöke, Ian Robertson személyesen adta át Bob Cooling kapitánynak és legénységének szerdán, Portsmouth kikötőjében. A természetesen tengerészkék bőrbevonatú, kagylószínű cérnával öltött ülést egy Phantom székéből alakították át a goodwoodi főhadiszálláson. A fejtámla mindkét oldalán míves RR hímzés található, a kartámaszokat és az elektromos mozgatási lehetőségeket úgy módosították, hogy a kapitányi ülőalkalmatosság hosszú tengeri utakon is tökéletes kényelmet biztosítson a hajó parancsnokának. Természetesen mindennek jelentősége eltörpül a hajó fedélzetén készített képek szépsége mellett.
A HMS Illustriouson nem ez a szék az egyetlen Rolls-Royce alkatrész, a 22 ezer tonnás hajót négy darab RR Olympus gázturbina hajtja, maximálisan harminc csomós sebességgel.
Figyeljék a galériát!