Veterán autó- és motorkiállítás

2006.03.27. 14:30

Mond önnek valamit az a név, hogy Panhard&Levassor? Látott már 80 éves sportautót közelről? Gondolta volna, hogy nagyapáinkkal egyidős, utcai kivitelű Bugatti simán legyorsul sok mai járgányt?
Bármi is legyen a kérdésekre a válasz, ha érdekelik az igazán régi autók, érdemes ellátogatnia a PeCsába április 1. és 8. között. Itt találkozhat a 20. század első felének felső kategóriás autóival, valamint tulajdonosaikkal. Természetesen hölgyek is vannak a büszke gyűjtők között, van, aki minden autójához külön ruhát készít magának és családjának.

A kocsik nem holmi használhatatlan múzeumi tárgyak, szinte mind saját lábon érkeznek. Lesz köztük olyan, amelynek tervezői még nem tudtak igazán elszakadni az évszázadokon át használt szekér-kinézettől, de találkozhat olyan sportos kivitelű kabrióval, melynek végsebessége 150 km/h felett van. A palettán található még olyan Rolls-Royce, ami teljesen eredeti, felújítatlan állapotban van.
A kiállítás április 1. és 8. között, minden nap 10-től 18 óráig látogatható a Petőfi Csarnokban. Diákoknak 50% kedvezményt biztosítanak.