Chrysler 300C LWB: miszter lábtér

2006.03.28. 12:55

Elkészült a Chrysler szedánjának hosszabb tengelytávú változata, amelyet Chrysler 300C Long Wheelbase néven mutattak be.


Galéria - kattintson a képre

A különbség a rövid változathoz képest összesen hat hüvelyk, azaz kb. 15 centiméter, és ezt a plusz hosszt mind a hátsó utasok kapják. Szebb ugyan nem lett az autó, sőt, egy picit még viccesnek is látszik a hosszú hátsó ajtó mellett a változatlanul rövid csomagtartó, de a megcélzott közönség – bérautó-szolgálatok, szállodák, vállalati flották és kormányhivatalok – inkább foglalkozik a kényelemmel és a megfizethető árral,


Galéria - kattintson a képre

mint a tökéletes arányokkal. Fura, de bizonyára hasznos, hogy a hosszabbik 300C kombi karosszériával is készül, ennek nyilván a temetkezési vállalkozók örülnek majd leginkább. Műszaki szempontból gyakorlatilag nincs különbség a rövidebb változathoz képest, bár a hosszú tengelytávhoz nem jár az erősebbik Hemi motor, csak 3,5 literes V6-ossal és 5,7 literes V8-assal lehet megrendelni az autót.

Élőben elsőként az április 14-én nyíló New York Auto Show látogatói láthatják az új 300C változatot, de mivel manapság gyakorlatilag senki nem kínál még csak hasonlót sem Észak-Amerikában, nem kételkedünk benne, hogy hamarosan igen gyakori látvány lesz a Long Wheelbase az Egyesült Államok útjain.