Öt új Lancia modell 2010-ig

2006.03.29. 09:50

Századik születésnapja alkalmából tette közzé középtávú terveit a Fiat luxusmárkája, amelyet az utóbbi egy-két évben igencsak elhanyagoltak, legalábbis ami a típuspaletta fejlesztését illeti.

A Lancia jelenleg csak igazán nagy és igazán kicsi autókat készít, így nem csoda, hogy elsőként a középkategóriában igyekszik erősteni. Az első új típus a Fiat Sedici/Suzuki SX4 páros harmadik, luxuskivitelű ikertestvére lesz. Ez a típus is Esztergomban készül majd, de csak 2007-től. A késlekedés oka, hogy az olaszok alaposan átalakítják a Pangea néven emlegetett autó egyes részeit, mivel a kisméretű szabadidőautó sem lóghat ki a gondosan megtervezett márkaarculatból. A Lancia legjobb éve a 2008-as lehet, ekkor mutatkozik be a Fulvietta néven ismert apró sportkocsi, és az új Deltával is eben az évben az évben találkozhatunk elsőként. 2009-ben a sportos Delta Integraléval és az Ypsilon kisautó utódjával - amely már három- és ötajtós karosszériával is kapható lesz - zárul a márka megújításának első hulláma.

A felsorolt öt modelltől valószínűleg a Lancia túlélése függ, hiszen a márka jelenleg nem igazán népszerű Olaszországon kívül. A foghíjas modellpaletta olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Németország, alig néhány ezer vásárlót vonz évente.