2007 elején jön a Fiat Stilo utódja

2006.03.30. 14:46

A legújabb hírek szerint a hivatalos bemutatót 2007 januárjában tartaná a Fiat.

A Fiat a Stilo forgalmazását 2001 végén kezdte meg, és a rá következő évékben ennek a típusnak kellett volna eltartania a Fiatot. A kompakt típus-család azonban messze a várakozások alatt teljesített, és sokak szerint a Fiat évekig húzódó pénzügyi mélyrepülésének egyik legfontosabb oka lett. Az utódmodell tervezésével is adódtak gondok – az első formaterv állítólag legalább olyan unalmas lett, mint a jelenleg futó típusé, így rohammunkában át kellett tervezni az autót –, de az osztrák Magna-Steyr segítségével valószínűleg így is sikerül tartani a kitűzött határidőket.

Úgy tudjuk, az új típus a fantomképen látható autóhoz hasonlít majd, és a jellegzetes formaterv mellé másik nevet is kap, nehogy véletlenül összekeverjék sikertelen elődjével. Egyes források szerint az autót Bravónak hívják, akárcsak a Stilo sikeres elődjének háromajtós változatát, bár ezúttal minden változat ugyanazt a névtáblát hordozhatja. Műszaki szempontból aligha változik sokat, hiszen a Stilo alatt a kategória egyik legkorszerűbb platformja található, és a motorválaszték nagy része is megfelel a kor elvárásainak.

A sebtében kifejlesztett típuson ismét csak a Fiat sorsa múlhat. Ha ezúttal sem sikerül megközelíteni a német, francia és japán vetélytársakat, az ismét visszalökheti az olasz autógyártót az anyagi csőd közelébe.