VW Concept A: újrahasznosítva

2006.04.03. 11:15

Lipcsében mutatták be a terep-kupé tanulmány gázhajtású változatát. Németország keleti tartományainak legnagyobb autókiállításán, a szerényen csak Auto Motor Internationalnek nevezett rendezvényen a Concept A már nyitott motorháztetővel szerepel. A kék lemezek és a műanyag motorburkolat alatt állítólag az 1,4 literes, Twincharger fantázianevű turbós és mechanikus kompresszoros csodamotor földgázüzemű változata lapul. A gáz ugyan elvesz valamit a teljesítményből - a főtengely végén 170 helyett maximum 150 lóerő mérhető - viszont a VW szerint így 20-25%-kal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás adódik, és a motor öt kilogramm gázzal is beéri 100 kilométerre. A Concept A szériaváltozata 2008-ra várható, és szinte biztos, hogy annak is lesz gázzal működő változata, ha nem is biztos, hogy két feltöltővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.