A Lancia mentheti meg a Bertonét

2006.04.03. 13:18

Egy új, összecsukható keménytetős típus gyártását készíti elő az olasz tervezőstúdió a Fiat luxusmárkája számára. A projekt állítólag már most 150 millió eurójába került a Bertonének, de lehetséges, hogy megéri a befektetés, hiszen új típusok nélkül rövid időn belül a csőd vár a híres formatervező cégre. Jelenleg mindössze egy biztos megrendelése van a Bertone stúdiónak: egy kétüléses Mini-változat elkészítését vállalták, összesen 2000 példányban, de ez önmagában biztos nem volna elegendő a túléléshez.

A Lancia és a Bertone közös termékét egyelőre csak pletykákból ismerjük. A típus állítólag a 2003-ban bemutatott Fulvietta tanulmány szériagyártású változatáról lenne szó, amely a Fiat Barchettát válthatja le valamikor 2007 végén. A hírek szerint a Bertone a Suagná tanulmányhoz kifejlesztett tetőmegoldást hasznosítaná a Lancia típusban is. Az autóból a tervek szerint évente úgy 20-22 ezer példányt gyártanának, ami bőven elég volna, hogy a Bertonét kihúzza a bajból. Úgy tudjuk, a Fiat vezetése már rábólintott a tervekre, bár a jelenlegi helyzetben bármikor elképzelhető, hogy újra felfüggesztik a sportkocsi fejlesztését.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.