Mégis elkészülhet az M7-es BMW?

2006.04.03. 15:12

A sport-óriás mellett a Z8 utódja is napirenden van, bár döntés még nem született egyik típussal kapcsolatban sem.

Helmut Panke, a BMW elnöke beszélt a halványan körvonalazódó tervekről egy riport kapcsán. Az M7-es a bizonytalanabbik tervezet. Panke csak annyit tudott mondani, hogy nem zárkóznak el a típus elkészítésének ötletétől, de minden attól függ, hogy az M típusok legnagyobb piacán, Észak-Amerikában mekkora igény mutatkozik a típus iránt.

A Z8 roadster utódlása ugyanakkor biztosra vehető, annak ellenére, hogy a nagy roadster nem volt igazán sikeres. A BMW-nek szüksége van egy arculatépítő sportkocsira, különösen az után, hogy a konkurencia már jelen van - illetve hamarosan jelen lesz - ebben a piaci szegmensben a Mercedes SLR McLaren, illetve az utcai Audi R8 révén.

Az egyetlen probléma, hogy bármelyi k típus gyártásáról is döntenek, a fejlesztés legalább három évet vesz igénybe, így az M7-essel, illetve az egyszerűség kedvéért Z10 néven emlegetett típussal aligha találkozhatunk 2009 előtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.