Kémfotón a nyitott Aston Martin V8

2006.04.04. 10:06

Eddig alig említették a gyáriak a V8 Vantage vászontetős változatát, pedig a képek alapján úgy tűnik, fejlesztés már a végső fázisban tart.


Galéria - kattintson a képre

Az Aston Martin gyorsasága persze kézenfekvő okokra vezethető vissza: a VH platform, amely a Vanquishen kívül az összes Aston Martin alapját képezi, szokatlan rugalmasságáról híres. Így egy új típusváltozat kifejlesztése sokkal gyorsabban megy, mint korábban. Ráadásul a tervezők az egyszerűbb és könnyebb vászontetős megoldást választották a manapság divatos, de drága és helyigényes összecsukható kemény tető helyett, ami szintén meggyorsította a munkát. A pletykák szerint az autó, amely műszaki szempontból gyakorlatilag megegyezik a csukott változattal, legkésőbb 2007 első negyedévében bemutatkozik a nagyközönség előtt, és a gyártás is beindul még ugyanebben az évben.


Galéria - kattintson a képre

Az Aston Martin a V8 Vantage sorozattal a Porsche 911-est, illetve a Ferrari F430-ast szeretné megszorongatni, de ehhez több típusváltozatra lesz szükségük. A korábbi hírek szerint a kabrió mellett a jelenleginél is erősebb és könnyebb sportváltozaton is dolgoznak már. A jövő év végére így kialakulhat a teljes modellpaletta, utána pedig már csak a vásárlókon múlik, hogy a legkisebb Aston képes lesz-e felvenni a versenyt a német és olasz konkurenciával.