Jön a Mazda CX-9

2006.04.04. 11:42

A CX-7 után egy nagyobb szabadidőautót is bemutat a japán gyártó, bár kisebbik testvéréhez hasonlóan az új típus is csak Észak-Amerikában kerül piacra. A CX-9 külseje a CX-7 után nem túl meglepő, a tervezők gyakorlatilag ugyanazokból a stíluselemekből építkeztek. Az arányokon már meglátszik a növekedés: a nagyobb kerekek, a hosszabb utastér és a vaskosabb orr-rész ugyan forma dinamikájának rovására megy, de cserébe a CX-9 akár hét személy szállítására is alkalmas. Az autóba egy 3,5 literes, V6-os motor kerül hatsebességes automata váltóval, valószínűleg ugyanaz a páros, amely nemrég jelent meg a Ford hasonló méretű típusaiban. A CX-9 április 12-én mutatkozik be a New York Auto Show-n, a forgalmazását azonban csak 2007 elején kezdik meg Észak-Amerikában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.