Noble M15: reszkess, Ferrari!

2006.04.04. 16:31

Hiába vártuk a nyolchengeres motort, de az új brit sportkocsi így is félelmetes ellenfél lesz. Az M15-ös a presztízst nem számítva ugyanazt nyújtja, mint a Ferrari F430 vagy a Porsche 911 Turbo, de jóval kevesebb pénzt kérnek érte.


Galéria - kattintson a képre

A Noble, amennyire csak lehet, hűséges maradt korábbi elveihez: igyekeztek minél könnyebb, erősebb és egyszerűbb autót építeni. Ezért megtartották a jól bevált 3 literes, V6-os biturbó motort, amely alapjaiban a Fordtól származik, de a teljesítményét 455 lóerőig pumpálták, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 617 Nm-re növekedett. Ezt a félelmetes hathengerest egy 4,27 méter hosszú, 1,85 méter széles, 1,12 méter magas és 2,44 méteres tengelytávú karosszériába építették, amely nagyon hasonlít a korábbi Noble modellekre, és összes kényelmi felszerelésével együtt is csupán 1,25 tonnás. Mindezek ismeretében egyáltalán nem csoda, hogy az M15-ös menetteljesítményeit lélegzetelállítóak. A 100 km/h-s tempót akár 3,3 másodperc alatt el lehet érni vele, a végsebessége pedig 282 km/h.


Galéria - kattintson a képre

Az M15-ös elsősorban azok számára lehet vonzó, akik szívesen birtokolnának egy igazán gyors sportkocsit, de nem szívesen fizetnek egy jól csengő márkanévért. Míg a Ferrari F430-as 119 ezer fontba kerül Angliában, és a Porsche 911 Turbóért is elkérnek 96 ezret, addig az M15-ös mindössze 75 ezer fontba kerül. A legkeményebb neves vetélytárs a 80 ezer fontos Aston Martin V8 Vantage lehetne, de vagy 400 kilogrammos súlytöbbletével és bő 70 lóerőnyi teljesítményhátrányával ez sem igen rúghat labdába a Noble mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországra valaha is eljut-e az M15-ös, de annyi biztos, hogy nemcsak Angliában, de egész Nyugat-Európában kapható lesz néhány hónapon belül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.