Spacefox: apró egyterű a VW-től

2006.04.05. 10:35

Egyelőre csak Dél-Amerikában lesz kapható az alaposan felhizlalt ötajtós Fox, de az európai bemutató sem kizárt. A Spacefox igazi átmeneti járgány: nevezhetjük magas kombinak, vagy a megszokottnál egy picivel nyúlánkabb, hosszú orrú buszlimuzinnak is.


Galéria - kattintson a képre

Az autó 4,18 méter hosszú, azaz vagy 13 centiméterrel lóg túl legnagyobb vetélytársán, az Opel/Chevrolet Meriván, de a hossz nem minden. A 2,464 méteres tengelytáv határozottan kisautós, így nem valószínű, hogy az 1,66 méter széles és 1,576 méter magas jármű utastere túlzottan kényelmes volna; összehasonlításképp a Meriva tengelytávja 2,63 méter. A csomagtartó ugyanakkor meglehetősen


Galéria - kattintson a képre

tágas, övvonalig pakolva 430 literes. Az autót egyelőre egyféle motorral készítik: az 1,6 literes, nyolcszelepes TotalFlex motor 101 lóerős, és egyaránt használható benzinnel, illetve alkohollal. A SpaceFox így 11,1 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, a végsebessége 173 km/h, átlagfogyasztása pedig 7,2 liter benzin vagy 10,8 liter alkohol 100 kilométeren.

A típus április végén kerül a dél-amerikai VW-kereskedésekbe, de egyáltalán nem biztos, hogy a típus eljut Európába is, bár a VW-nek ebben a kategóriában egyelőre nincs egyetlen más típusa sem.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.