Pontiac G6 GXP: agresszív rágcsáló

2006.04.05. 12:30

Néhány napja már tudunk a tanulmány létezéséről, de most a részleteket is megismerhetjük. A New York Auto Show-n mutatkozott be a Pontiac elsőkerék-hajtású kupéjából kialakított, sportosnak szánt koncepció, amely hamar gyártásba is kerülhet, ha megtetszik az amerikai vásárlóknak.


Galéria - kattintson a képre

Őszintén szólva nehéz megjósolni, hogy sikert arathat-e az autó. A nagy hátsó szárnnyal, az új lökhárítókkal, a 19 hüvelykes alufelnikkel és a motorháztető hivalkodó nyílásaival ugyan sikerült némi agresszivitást csempészni a G6 Coupé békés karakterébe. A kettős, függőlegesen elnyúló hűtőrács azonban inkább vicces, mint harcias. Az autó elölről épp olyan, mint egy szteroidokon nevelkedett hód, sőt, a nagy, lapos hátsó szárny – azaz itt inkább farok – még találóbbá teszi a hasonlatot. Az órásrágcsáló orrában a GM 3,9 literes, V6-os motorjának 270 lóerős változata bújik meg, de ami ennél jóval fontosabb, az áthangolt és 25 mm-rel leültetett futómű az autó viselkedését is sportosabbá teheti.

A G6 GXP persze akkor is csak gyenge átmeneti próbálkozás lehet, ha végül gyártásba kerül, hiszen mindenki az új Pontiac Firebirdre vár, amely talán meg is érkezik az évtized végére.