Pontiac G6 GXP: agresszív rágcsáló

2006.04.05. 12:30

Néhány napja már tudunk a tanulmány létezéséről, de most a részleteket is megismerhetjük. A New York Auto Show-n mutatkozott be a Pontiac elsőkerék-hajtású kupéjából kialakított, sportosnak szánt koncepció, amely hamar gyártásba is kerülhet, ha megtetszik az amerikai vásárlóknak.


Galéria - kattintson a képre

Őszintén szólva nehéz megjósolni, hogy sikert arathat-e az autó. A nagy hátsó szárnnyal, az új lökhárítókkal, a 19 hüvelykes alufelnikkel és a motorháztető hivalkodó nyílásaival ugyan sikerült némi agresszivitást csempészni a G6 Coupé békés karakterébe. A kettős, függőlegesen elnyúló hűtőrács azonban inkább vicces, mint harcias. Az autó elölről épp olyan, mint egy szteroidokon nevelkedett hód, sőt, a nagy, lapos hátsó szárny – azaz itt inkább farok – még találóbbá teszi a hasonlatot. Az órásrágcsáló orrában a GM 3,9 literes, V6-os motorjának 270 lóerős változata bújik meg, de ami ennél jóval fontosabb, az áthangolt és 25 mm-rel leültetett futómű az autó viselkedését is sportosabbá teheti.

A G6 GXP persze akkor is csak gyenge átmeneti próbálkozás lehet, ha végül gyártásba kerül, hiszen mindenki az új Pontiac Firebirdre vár, amely talán meg is érkezik az évtized végére.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.