Kémfotón az új Skoda Fabia

2006.04.05. 14:08

A tesztek már javában folynak az új kisautóval, bár a bemutatóra még csaknem egy évet kell várnunk. A kémfotók egyikén-másikán egész jól láthatók az autó részletei, hiszen a csehek némi matt fekete festéssel elintézték az álcázás kérdését.


Galéria - kattintson a képre

Az új modell orrán egyértelműen látszik, hogy itt is a Roomsternél már alkalmazott új hűtőmaszk-kialakítást használja a Skoda; előbb-utóbb valószínűleg a csehek többi típusa is hasonló minta szerint módosul majd. Az új Fabia egyes vonásai érdekes módon a Suzuki Swiftre emlékeztetnek: a tető és az oldalablakok közt húzódó vízszintes elválasztás, a rövid, gömbölyű orr, vagy a magasan húzódó, és hátrafelé tovább emelkedő vaskos vállöv. A Fabia azonban nagyobbnak ígérkezik a Swiftnél: már a csapott hátú ötajtós is hosszabbnak látszik, és ahogy a képeken látható, ismét lesz a választékban egy praktikus kombi is.


Galéria - kattintson a képre

Az új Fabia a VW Polo következő generációjának padlólemezére épül, és szokás szerint a motorpaletta is az anyacégtől érkezik. Ezen a téren nem várható nagy újdonság – egyelőre maradnak a három- és négyhengeres benzines és dízelmotorok, amelyekkel a Roomsterben is találkozhatunk, bár egyes pletykák szerint a Fabiának lesz egy sportváltozata az 1,4 literes, 170 lóerős turbós és mechanikus kompresszoros motorral.

Az új Fabia generációt várhatóan a következő Genfi Autókiállításon láthatjuk először 2007 márciusnak elején, a forgalmazás beindítására pedig a jövő év első felében kerülhet sor. Az új típus ugyanakkor aligha váltja fel azonnal az elődjét: úgy tudjuk, az első generációs Fabia egyszerűsített változatát a Dacia Logan ellen küldi harcba a Skoda.