Mercedes G osztály új dízelmotorral

2006.04.06. 14:20

Egyszerre szűkül és frissül az öreg terepjáró motorválasztéka.

Miután a Mercedes nemrég a G osztály gyártásának folytatása mellett döntött, elkerülhetetlenné vált a frissítés. Megszabadulnak a régebbi motortípusoktól, egyszerűsítve ezzel a kínálatot és csökkentve a gyártási költségeket, ugyanakkor egy új motorral és új váltókkal próbálják vonzóbbá tenni a típust.

Ennek szellemében megszűnik a G 320, a G 270 CDI és a G 400 CDI, ugyanakkor bemutatkozik a G 320 CDI, amely az új, 224 lóerős dízelmotornak köszönhetően képes lesz kiváltani mind a három modellt. A 298 lóerős G 500 és a 476 lóerős G 55 AMG típus viszont marad, és a G 320 CDI illetve a G 500-as a továbbiakban kizárólag a jól ismert hétsebességes automata váltóval készül majd. A szériafelszerelés emellett bixenon fényszórókkal bővül.

A változtatások persze nem lépnek érvénybe azonnal, a régi változatokat szeptemberig, illetve a raktárkészlet erejéig még árusítják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.