Vezetőváltás a Fordnál

2006.04.07. 12:23

James Padilla július 1-jén visszavonul, a helyét William Clay Ford veszi át az autógyártó elnöki székében. Az 59 éves Padilla igazi veteránnak számít a Fordnál: kerek negyven éve lépett be a céghez, és az utóbbi tizenöt évben aktívan részt vett a cég irányításában. Az 1990-es évek első felében a frissen felvásárolt Jaguart irányította, majd évekig az amerikai Ford részleg vezetői teendőit látta el. A teljes vállalatot 2004 áprilisa óta irányította, de vezérigazgatóként nem volt túl sikeres, nem sikerült megakadályoznia az amerikai autógyártó részleg mély krízisét, amely tavaly már több milliárd dolláros veszteséget okozott.

Padilla egyszerre látta el az ügyvezetői és az elnöki teendőket, utódja, William Ford viszont csak az elnöki bársonyszéket foglalja el. A részletkérdéseket öt alelnökre bízza. Az amerikai részleg elnöke, Mark Fields, a Ford of Europe elnöke, Lewis Booth, az amerikai részleg ügyvezetője, Anne Stevens, a nemzetközi részleg elnöke, Mask Schulz és a pénzügyi igazgató, Don Leclair dolgozik majd az új elnök keze alá.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.