A leggyorsabb és a legdühösebb

2006.04.10. 12:56

Megérkeztek a HVTM-re, és megmérkőztek egymással a Fast&Furious mozisorozat virtuális negyedik epizódjának szereplői, az optikailag csinosított utcai versenyautók, a kiírás szerint négyajtós lépcsőshátú családi gépek. Tizenhét durván átalakított, szépen kidolgozott autót kaptunk a tunerektől: karbon gépháztetők, szemöldökök, kötények, küszöbök, szárnyak tobzódnak rajtuk.

Az erős középmezőnyben néhány ponton múltak a helyezések, de a tőlük elszakadt, dobogóról még lemaradt boly is eléggé együtt maradt: HoPe Mazda 6-osa (6. hely), Scrapiron Saab 9-3-asa (5.) és Andras Lexus GS-e (4.) sorrendjét akár egy-két pontozó is megkeverhette volna. Sőt, utóbbinak akár a dobogón is lett volna keresnivalója, ha több fantáziával oldja meg a feladatot, és nem egy meglévő tuningautót reprodukál, és alakít tovább.

Az érmesek kissé megléptek tőlük, és közöttük a sorrend is élesebben kirajzolódott. Bronzos lett HoPe Chevrolet Lacetti Sedanja , amely kissé talán a Lacetti WTCC versenyautót idézi fel. Őt gabesz előzte meg egy rafináltan spoilerezett, művészien festett Audi A4-gyel . Legújabb győztesünket roobinak hívják; pályázaton kívül már számtalan versenyt megnyert, de úgy látszik, a Modell_&_Hobby ajándékához (Mitsubishi Lancer EVO modell) és a Best of Totalcar kötethez be kellett áldoznia családi Peugeot 406 fotóját. Gratulálunk neki, és a másik két dobogósnak, akiket egy-egy BMW 3-as és VW Passat makettel jutalmazunk.