Rendőrautó üzemanyagcellával

2006.04.10. 14:57

A DaimlerChrysler F-Cell kísérleti autójára kerül elsőként POLICE felirat. Egy amerikai egyetem rendőrőrsén szolgál majd a Mercedes A osztályra épülő kísérleti üzemanyagcellás jármű, ami egyben mozgó laboratóriumként is szolgálhat a diákok és tanáraik tanulmányaihoz és kutatásaihoz. A rendőrségi használat során ugyanis számos mérési adatot szolgáltat a jármű, amelyekhez steril kísérleti körülmények közt szinte lehetetlen volna hozzájutni.

A detroiti Wayne State University rendőrsége persze leginkább békés cirkálásra használhatja a hidrogénnel üzemelő típust, hiszen elfogóautónak aligha volna alkalmas. Az F-Cell ugyanis legfeljebb 135 km/h-val képes haladni, és 88 lóerős villanymotorja 16 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-ra. Az autó hatótávolsága egy feltöltéssel mintegy 160 kilométer, és ez nagyjából helyhez is köti a rendőrautót, mivel a környéken mindössze egyetlen olyan hidrogénkút található, ahol meg lehet oldani az autó feltöltését.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.