Fiat 500 Abarth-vázlatok

2006.04.11. 13:15

A Trepiuno szériaváltozata ugyan csak jövőre érkezhet, de már most kiszivárgott néhány vázlatrajz egy lehetséges sportváltozatról.


Galéria - kattintson a képre

A Panda sportváltozatát eddig hiába vártuk, de azért reménykedünk, hogy legalább a háromajtósból lesz ilyen. A képeken a piros-fehér fényezés a legendás Abarth 595/695 sorozatot idézi, amely saját kategóriájában igen eredményes versenyautó volt vagy négy évtizeddel ezelőtt, bár ezúttal a kitámasztott hátsó ajtónak nincs sok értelme, hiszen tudjuk, hogy a Panda padlólemezén alapuló apróság elöl hordja majd a motorját.

Hogy ez pontosan milyen is lesz, azt egyelőre nemigen lehet tudni, bár a pletykákban számos változat szerepel. Az új 500-as valószínűleg már az 1,3 literes turbódízel motor legerősebb, 90 lóerős változatával is elég harapós volna, de pletykálnak egy vadonatúj, 1,4 literes turbómotorról is, amely akár 150 lóerős is lehet.

Persze az sem biztos, hogy az Abarth 500-asból egyáltalán lesz valami, bár reménykedünk benne, hogy anyagi helyzete javulásával a Fiat ismét elkezd odafigyelni a sportosabb kisautók szerelmeseire.