Újra nyúlcipőben a VW Golf

2006.04.12. 14:27

Észak-Amerikában Rabbit, azaz nyúl néven mutatkozik be a VW Golf ötödik generációja. Annak idején az első generációs Golfokat forgalmazták ezen a néven, és a vidám névhez kedves nyuszifigura is járt az autó hátuljára. Később úgy döntöttek a VW-nél, hogy komoly terveikhez nem passzol a kabalaállat, így később a bevált Golf márkanevet használták az amerikai piacon is, meglehetősen kevés sikerrel; odaát a legtöbb vásárló a lépcsőshátú Jettát részesítette előnyben. Pedig a Rabbit márkanévhez kapcsolódik a világtörténelem legpikánsabb autós díszítőeleme, a befecskendezéses Rabbit változatok szerelmes nyúlpárja.

Észak-Amerikában mindeddig nem cserélték le a négyes Golfot, az ötösből pedig csak a sportváltozatot mutatták be Volkswagen GTI néven, önálló típusként, de a régi modellt már nem lehet eladni, tavaly alig több mint 15 ezer példány fogyott belőle. A németek most azt remélik, hogy a száguldó nyúl újbóli feltűnése az ötajtós modellváltozatot is eladhatja Amerikában, feledtetve azt a tényt, hogy a Golf ötödik generációja épp olyan unalmas, mint az elődje volt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.