Shelby Mustang GT-H: versenyautó kölcsönbe

2006.04.12. 16:20

A Ford, a Shelby és a Hertz autókölcsönző egy régi ötletet elevenített fel: készítettek egy különlegesen sportos Mustang sorozatot, amelyet megvásárolni nem lehet, csak kikölcsönözni.


Galéria - kattintson a képre

Az első ilyen típus még 1966-ban készült, és a valaha volt legjobb Mustang pályaautó, a Shelby GT350-es egy változata volt. A GT350H-t bárki kikölcsönözhette, és elvihette a legközelebbi versenypályára, így anélkül juthatott hozzá a száguldás élményéhez, hogy meg kellett volna fizetnie egy versenyautó fenntartásának költségeit. Most ugyanezt tervezik azzal az 500 darab fekete-arany színezésű Shelby Mustang GT-H autóval, amely kifejezetten a Hertz számára készült.

A feltűnő festés mellett ezek az autók műszaki szempontból sem teljesen azonosak a széria Mustang GT-kkel. A 4,6 literes, V8-as motor 300 helyett 325 lóerős, és a futómű hangolása is eltérő, így valamivel nagyobb vezetési élményt nyújtanak. A Shelby GT-H típust a New York Auto Show-n mutatták be, és már az idén elérhetőek lesznek a Hertz nagyobb észak-amerikai autókölcsönzőiben.