Geely King Kong: újabb autó Kínából

2006.04.12. 17:10

Az LG-1 jelű autó újabb remek példája a kínai gyártók elszántságára. A kínai tervezők ugyan még nem értek el arra a szintre, hogy önállóan is versenyképes modelleket készítsenek, de némi befektetéssel minden probléma megoldható. A King Kong tervezésébe olasz és dél-koreai cégeket is bevontak, állítólag több mint ezer mérnök dolgozott a típuson.

A végeredmény a félelmetes név ellenére egy korszerű megjelenésű, bár nem különösebben érdekes kompakt szedán, amely 4,342 méter hosszú, 1,692 méter széles és 1,435 méter magas, tengelytávja pedig 2,5 méter. A típust 1,5, 1,6 és 1,8 literes benzinmotorokkal szerelik fel. Ami igazán érdekessé teszi a járművet, az az ára: átszámítva mindössze 1,9-2,5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte, ami nem is tűnik túl soknak egy teljes értékű családi autóért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.