Tovább erősödik a Mercedes SLR?

2006.04.14. 13:34

Állítólag egy sportcsomagot mutatnak be a szupersportkocsihoz szeptemberben. Az eddig kiszivárgott információk szerint a gyári tuning révén az 5,5 literes, kompresszoros V8-as teljesítménye 626-ról 650 lóerőre emelkedhet, az autó tömegéből pedig több mint 40 kilogrammot faragnak le. Így a becslések szerint az SLR átalakított változata 3,8 helyett 3,6 másodperc alatt érheti el 100 km/h-s sebességet, és 10,6 helyett 10,2 másodperc kell a 200 km/h-s határ átlépéséhez. Úgy tudjuk, hogy emellett a fékrendszert is kicserélik. Az erősebb változat nagyobb tárcsákat kap, amelyek versenypályán vagy kanyargós országúton legalább akkora előnyt jelenthetnek, mint a kisebb súly és az erősebb motor. Úgy tudjuk, a bejelentést a Párizsi Autószalonra tartogatják, a gyártást pedig az év végén kezdik meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.