Antas GT V8: régimódi sportkocsi Olaszországból

2006.04.19. 10:30

Egy kis restaurátor cég munkája a látványos kék kupé, amely jórészt régi Maserati alkatrészekre épül.


Galéria - kattintson a képre

A Faralli & Mazzanti valódi időutazásra hív minket. A kék szín és az áramvonalas forma az 1930-as és '40-es évek Bugatti és Talbot sportkocsijaira emlékeztet, a mechanika nagyrészt az 1970-es évekből származik, de jó néhány részlet – így az első lámpák, a könnyűfém felnik vagy a lapított aljú kormánykerék már egyértelműen XXI. századi mintákat követ.


Galéria - kattintson a képre

A szép vonalú lemezek alatt egy régi 4,8 literes, négy ikerkarburátoros Maserati V8-as dolgozik, amely eredetileg talán egy Bora vagy Khamsin számára készült, és legalább 25 éves kora ellenére ma is képes 310 lóerős csúcsteljesítményének leadására. Ezzel a motorral és az ötsebességes váltóval az autó csúcssebessége 270 km/h, és úgy öt másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t.

A régi alkatrészek miatt igen valószínű, hogy az Antas GT-ből jelenlegi formájában nem készülhet több, de a monacói Top Marques kiállítás látogatói élőben is megcsodálhatják a Faralli & Mazzanti remekművét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.