Panda Monster: Fiat Ducati-rajongóknak

2006.04.20. 13:45

Nevével ellentétben egyáltalán nem szörnyű a Panda Crosson alapuló kisszériás modell, amelyet kizárólag Olaszországban forgalmaznak a mai naptól. A fekete kisautó a Ducati Monster sorozatról kapta a nevét, és a motorkerékpár legújabb változatának típusjelzése nyomán mindössze 695 példány készül belőle.

A Panda Monster csupán néhány apró részletben tér el a Panda Crosstól. A fekete fényezés, a fémszínű alsó hűtőrács, a különleges formájú könnyűfém felnik, a fóliázott üvegek és a fekete bőrkárpitozás azonban épp elég, hogy még feltűnőbb jelenséggé varázsolja az apró terepjáró-karikatúrát. A műszaki részleteken nem változtattak a Fiatnál, és a 70 lóerős, 1,3 literes JTD dízelmotort szerelik az autóba, így a Panda Monster majdnem olyan erős, mint a 73 lovas Ducati Monster 695-ös. Igaz, ez a teljesítmény a dobozforma karosszériával és az állandó négykerék-hajtással sokkal kevesebbre elég, mint két keréken. A kis Fiat 18 hosszú másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t, és az elméleti végsebessége is csak 150 km/h, azaz autópályán alighanem nehéz vele átlépni a megengedett sebességet.

Mivel a Panda Monsterből ilyen kevés készül, ezért nyilván elég nehéz lesz hozzájutni, de a Fiat még azzal is igyekezett vonzóbbá tenni az autót, hogy a vásárlókat meghívta a június közepén tartott, Mad for Motors nevű hatalmas Ducati-találkozóra, természetesen a cég költségén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.