Kémfotón a terep-Seat

2006.04.21. 09:35

Már tesztelik a Cross Golf spanyol változatát, amely a Seat Leon alapjaira épül. A kémfotókon egyelőre egy egyszerű Leon látható, meglepően magasra emelt futóművel és nagyméretű kerekekkel, de úgy tudjuk, ez nem a végleges karosszéria-változat.

A Seat tervezői a szokásos szabadidőautós stíluselemeket vetik be, így lesznek kartervédőt imitáló fémszínű betétek, és fényezetlen műanyag karosszériaelemek, akárcsak a Cross Polo típuson. A Leon azonban a terepjárót utánzó Polóval szemben állandó négykerék-hajtást kap, azaz nem csak látszatra lesz alkalmasabb burkolatlan utakon való haladásra, mint az elsőkerék-hajtású alapváltozatok.

Sajnos a bemutató pontos időpontját egyelőre nem ismerjük, de abból kiindulva, hogy a prototípus már a hidegtűrés-tesztjeit futja, valószínűsíthető, hogy a végleges változattal egy éven belül találkozhatunk valamelyik európai autókiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.