Eladták az idei GM-sportkocsikat

2006.04.21. 10:20

A Saturn Sky és a Pontiac Solstice telitalálatnak bizonyult: mindkét autóból eladták a teljes, idei évre tervezett mennyiséget, pedig a Sky forgalmazását még meg sem kezdték.

Erre persze már tavaly, a Solstice bemutatása után számítani lehetett, hiszen a GM első kis roadsterére már 2005-ben 13 ezer rendelés érkezett, miközben abban az évben csupán 7000 autót készítettek. Az Észak-Amerikában feltámadt sportkocsi-őrületre jellemző, hogy a két kisebb sportkocsi mellett a GM sportos csúcsmodelljét, a Corvette-et is elkapkodták a vásárlók a 2006-os évre. Mindezt annak ellenére, hogy a Saturn Sky, a Pontiac Solstice és a Corvette is a listaárnál drágábban talál gazdára mostanság.

A jelenlegi helyzet sajnos előrevetíti az Opel GT sorsát is, amely a Saturn Sky Opel-jelvényes változata, és a tervek szerint 2007 tavaszától lesz kapható, Több mint valószínű, hogy ez is hiánycikk lesz, mivel ugyanott készül, mint a többi, Kappa platformra épülő modell, és az amerikai igények kielégítése mellett alighanem elég vékonyka kapacitás marad az európai modell számára.