Ausztráliában fejlesztik az új Camarót

2006.04.24. 11:23


Galéria - kattintson a képre

A General Motors ausztrál ága vette kézbe a Detroitban bemutatott Chevrolet Camaro-tanulmány szériaváltozatának kifejlesztését. A vállalat egyik szóvivője elmondta, hogy a közeljövőben fejlesztendő hátsókerék-hajtású modellek alapjául a Zeta padlólemezt szemelte ki a konszern, és nagy erőket állítottak a modellfejlesztésre. A Zeta platformra épül majd az új Commodore-család, és valószínűleg egy új Monaro kupé.
Ugyanerre az alapra építhetik a rég kipusztult Opel Omega utódját is, mely feltehetőleg az Insignia tanulmányon látott vonalakat viseli majd, és a korábbi klasszikus limuzinos forma helyett inkább valamilyen crossover jármű lesz, mint a Mercedes R osztály.
A Monaro és a Camaro mellett a Pontiac GTO legfrissebb változata is Zeta-alapú lehet, ellenben a Saab következő, az Aero X koncepció által inspirált kupéjához valószínűleg a valamivel kisebb, a 9-3-ast és Cadillac CTS-t alátámasztó Theta platformot fogják felhasználni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.