Gyárbezárás, elbocsátások a TVR-nál

2006.04.25. 10:45

A legnagyobb független brit sportautógyártó jövőre ünnepelné 60. születésnapját, de a jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy az új orosz tulajdonosnak sem sikerült biztos lábakra állítani a története során állandóan válságokkal küszködő céget. A télen erősen visszaesett a különleges angol márka iránti kereslet, és a tavasz sem hozta meg a várt fellendülést, úgyhogy jelenleg szinte szünetel a munka a blackpooli gyárban, a korábbi tizenkettő helyett mostanság csupán két autót készítenek havonta.
A bérleti szerződést sem hosszabbították meg, ráadásul a kétszázhatvan fős személyzetből hetvenegy dolgozót elbocsátottak, bár azt állítják, csak ideiglenes megoldásról van szó. Az angolok attól tartanak, hogy a tulajdonos, Nyikolaj Szmolenszkij elköltözteti a TVR gyártását Angliából, bár a cég szóvivője részben cáfolta ezt a feltevést:
-Szeretnénk itt maradni, mivel errefele könnyű képzett munkaerőt találni, de egyelőre nem állíthatjuk biztosan, hogy sikerül megoldást találni a gondokra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.