Ford Connect arcplasztika után

2006.04.26. 10:52


Galéria - kattintson a képre

Négy év után elérkezett a félidős frissítés ideje a dobozos Ford számára is. A típus külsejéhez épp csak annyira nyúltak hozzá a Ford tervezői, hogy meg lehessen különböztetni a felújított változatokat a régebbiektől. A hűtőrács két vízszintes elemből áll, és a motorháztetőről ide költöztették a Ford jelvényt, valamint a drágább változatoknál egy jellegzetes, U-alakú fekete betét kerül a fényezett lökhárítóba. Belül egy picit átrendezték a műszerfalat, és strapabíróbb kárpitanyagokat használnak, de az átalakulás itt sem jelentős.


Galéria - kattintson a képre

A személyszállító Tourneo Connect sorozat két új változattal is bővül: az egyik egy nyolc személyes, hosszú tengelytávú kivitel, a másik pedig az ötszemélyes, GLX jelzésű túraváltozat. Ez utóbbi igényesebb belső kialakítással, gazdagabb felszereltséggel, és kényelmesebbre hangolt, de kisebb teherbírású hátsó futóművel érkezik, így azok számára lehet jó választás, akik elsősorban családi autónak használják a dobozforma járművet.


Galéria - kattintson a képre

A motorpaletta változatlanul 1,8 literes benzin- és dízelmotorokból áll, de a dízelválasztékot bővítette a Ford: a 75 és 90 lóerős változatok mellett megjelenik a kínálatban egy új, 110 lóerős, 280 Nm csúcsnyomatékú motor is. Emellett most már mind a három dízel megfelel az Euro4 károsanyag-kibocsátási szabványnak. Az új Transit és Tourneo Connect változatok forgalmazása az ősz folyamán kezdődik Európában.