2008-ban érkezik az Infiniti Európába

2006.04.26. 11:46

Carlos Goshn, a Renault-Nissan birodalom feje megerősítette két évvel ezelőtti ígéretét: a Nissan luxusmárkája, amely 15 évig csak Észak-Amerikában létezett, két év múlva Európában is megjelenik.

A márkanév terjeszkedése 2004 óta folyamatos: eddig Dél-Koreában, Tajvanon és egyes közel-keleti országokban kezdték meg az Infiniti típusok forgalmazását, és az idén Oroszországban is bemutatkoznak a Nissan luxusmodelljei. A tervek szerint jövőre Ukrajna és a népi Kína következik. Ezeken a piacokon az észak-amerikai típusválaszték többé-kevésbé változatlan formában jelenik meg, de úgy tudjuk, Európa számára új típusváltozatokat készít a Nissan.

Eddig csak annyit árultak el, hogy 2008-ra elkészülnek az új, nagy teljesítményű dízelmotorok, de szinte biztos, hogy más részleteket is megváltoztatnak. Így várhatóan új futóműhangolást kapnak az európai piacra szánt típusok, és kézi váltós típusból is több lesz. Ezeket a lépéseket az európai luxusautó-piac zsúfoltsága teszi elkerülhetetlenné: a német, svéd, brit és olasz márkák mellett ma már a Lexus és a Cadillac is a helyi igényekre szabott kínálattal igyekszik kivenni a részét a prémium kategória eladásaiból, így az Infiniti sem adhatja alább, ha labdába szeretne rúgni a kontinensen.