Honda CR-V kémfotó

2006.04.26. 13:26

Acura RDX-nek próbálták álcázni a prototípust, de a fotós kiszúrta a turpisságot. A Honda tesztelőinek ötlete persze nem véletlen: az új CR-V és a napokban bemutatott RDX azonos alapokra épül, és a két karosszéria arányai is nagyon hasonlóak, bár a részletek gyökeresen eltérőek.

Jól látható például, hogy az autó hátsó oldalablakainak vonalát ragasztócsíkokkal igyekeztek átrajzolni, de a fotón kivehető az új Honda terepjáró érdekes, íves ablakkialakítása. Láthatóan megtartották a tetőoszlopba integrált hátsó lámpasort is, amely az előző két CR-V változatra is jellemző. A fotón úgy látszik, a harmadik generáció egész rövid első túlnyúlással készül, bár sajnos az orr kialakítása ezen a fotón nem látható.

Úgy tudjuk, a motorválaszték nem változik sokat. Amerikában továbbra is 2,4 literes négyhengeressel forgalmazzák majd a típust, bár a motor teljesítménye valamivel nagyobb lehet – a becslések szerint az eddigi 160 helyett legalább 170 lóerő –, míg Európában valószínűleg változatlanul kétliteres 150 lóerős benzines és a 2,2 literes, 140 lóerős turbódízel motorral kerül piacra a típus.

A hivatalos bemutatóra legkorábban az idén szeptemberben kerülhet sor, a forgalmazást pedig várhatóan a jövő év elején kezdik.