Jöhet a Porsche Cayman RS?

2006.04.27. 15:12

A Porsche korábban megígérte, hogy nem készít a Caymanból erősebb típust, és ütőképes versenyautót sem – nehogy veszélybe sodorják a 911-es pozícióját –, de valamire mégis készül a sportkocsigyártó.

A pletykák szerint egy olyan típusváltozaton dolgoznak, amely az alapkivitelnél alkalmasabb lenne hobbiversenyzésre. Ez egyrészt könnyített karosszériát, másrészt áthangolt, sőt, esetleg bizonyos határokon belül állítható futóművet jelent. A prototípusban állítólag bukócsövet és versenyüléseket is láttak, bár egyáltalán nem biztos, hogy ezek a végleges változatban is a szériafelszerelés részei lesznek.

Úgy tudjuk, az RS, illetve Clubsport néven emlegetett típusváltozat egyáltalán nem szerepelt a tervek között, de a Cayman eladásai elmaradnak a Porsche várakozásaitól, így kénytelen egy olyan változatot is kifejleszteni, amely képes még inkább felkelteni a figyelmet a típus iránt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.