A Mercedes még mindig veszteséges

2006.04.28. 14:33

Nyereséggel zárult a DaimlerChrysler csoport első negyedéve, de ez nagyrészt a Chrysler jó szereplésének köszönhető.

A cégcsoport 891 millió euró üzemi nyereséget produkált januártól márciusig, a nettó nyereség pedig mindössze 299 millió euró volt. Ez valamivel jobb, mint a tavaly év eleji eredmények, de a probléma még mindig ugyanaz: a Mercedes jórészt a Smartnak köszönhetően nyeli a pénzt. Az óriáskonszern német fele 678 millió euró veszteséget termelt, mivel a Smart teljes átalakítási programjának megkezdése összesen 1,2 milliárd eurót emésztett fel.

A DaimlerChrysler vezetése most abban reménykedik, hogy néhány megszorító intézkedésnek és a nehéz dízelmotorokat gyártó részleg eladásának is köszönhetően éves szinten jelentősen növelhetik a cégcsoport nyereségét. Az előrejelzésekben a tavalyi 5,2 milliárdos üzemi nyereséggel szemben már 6 milliárd eurós összeg szerepel. Elemzők szerint azonban az áprilisi adatok semmi jóval nem kecsegtetnek. A Chrysler nyeresége csökkenőben, és a Mercedes sem várhat erős második negyedévet, egyedül a haszonjármű-üzletág - amely az első negyedévet 426 millió eurós nyereséggel zárta - látszik töretlenül erősnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.