Audi-tervek a közeljövőre

2006.05.03. 14:37

Az amerikai részleg alelnöke beszélt a közeljövő újdonságairól, megerősítve a korább pletykákat. Johan de Nysschen szavaiból kiderült, hogy az Audi valóban a típuspaletta jelentős bővítésére készül, méghozzá több irányban is.

"Legalább egy, esetleg két új szabadidőautónk lesz, és a sportkocsi-választékunk is bővül egy típussal, amely a TT és a hamarosan bemutatkozó R8-as közé illeszkedik" - mondta az alelnök, majd hozzátette, hogy az új modellek fejlesztésénél már az új, moduláris tervezési módszert alkalmazzák. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a készülő típusok nem látható alkatrészei ugyan nagyrészt más Audi vagy VW modellekből származnak majd, de ez aligha látszik meg az arányokon, vagy a formaterv részletein.

Nysschen konkrétumokat persze nem mondott, így csak sejthetjük, hogy az A5 néven emlegetett kupéra, és a Q3, illetve Q5 szabadidőautókra gondolt. A jövőre bemutatkozó A5 várhatóan a Nuvolari tanulmányra emlékeztet majd, de méreteit és teljesítményét tekintve szerényebb lesz az egykori koncepcióautónál: árban és szolgáltatásokban a Mercedes CLK-val és a 3-as BMW kupé változatával tartozik egy súlycsoportba. A Q3 a sokat emlegetett CrossGolf/Bedouin testvérmodellje lesz, míg a 2008 utáni időszakra várható Q5 egy A4-es méretű szabadidőautó lehet, amelyet egyes pletykák szerint a Porschével együtt fejleszt az Audi.