Első magyar driftverseny szombaton

2006.05.04. 19:16

A világ legvidámabb, leglátványosabb és legfüstösebb autósportja megérkezett. Driftverseny most 6-án, szombaton, Kecskeméten. Élvezzen velünk!


Galéria - kattintson a képre

A drift Japánból jön, arra a csodálatos felismerésre épül, hogy elmebetegnek lenni jó. A driftelő autó mindig csúszik. Vagyis farol, túlkormányzódik, erőcsúsztat, bródszájdol, csapat, keresztben megy. Egy igazi drifter úgy megy végig a kijelölt pályán, hogy soha, ismétlem soha nem megy egyenesen. A drift igazi sportág, szabályokkal, bírói testülettel, mindennél látványosabb versenyekkel és remekül felkészített autókkal.


Galéria - kattintson a képre

A driftautó mindig hátsókerék-hajtású, közepesen vagy nagyon erős. Míg egy rendes pályaversenyen főleg gyorsan kell lenni, a driftversenyen a stílus a lényeg. Mivel minden kanyarban csúszni kell, a versenyző állandóan a fizikával erőszakoskodik. Ettől még gyors is: az értékelésbe beleszámít a sebesség, a csúsztatás szöge, a pályafelület kihasználása és a művészi önkifejezés a füstös sodródás során. A driftet olyanok bírálják, akik maguk is tudnak vezetni. Az első verseny bírói padján a magyar ralivilág kiválóságai ülnek: Szabó Gergő és Varga "Cigány" Zoltán.

Fontos nap lesz a szombati: a drift most kezd valódi sportággá alakulni idehaza, egyesületekkel, épített versenyautókkal, komoly versenyzőkkel. Jöjjön el, töltse fel a szemét gumiporral, ringassa együtt a totalcarral a magyar drift bölcsőjét. Remek móka lesz.

Részletes információk a drifter.hu-n.