Utcai Audi R8 2007-re

2006.05.09. 12:53

Megkezdték a szupersportkocsi gyártásának előkészítését az Audi Neckarsdulmban működő üzemében, és ennek örömére elárultak néhány mellékes részletet az autó előállításáról. Az R8 gyártósorainak felállítására összesen 28 millió eurót költenek, és összesen 250 fő dolgozik majd az autók összeszerelésén.

Az autók nagyrészt kézi munkával készülnek, részint a megfelelő minőség elérése érdekében, részint mert ilyen kis sorozat mellett ez a módszer éri meg a leginkább. Ez azonban komoly fejtörést okozott a vezetésnek, mivel az ilyesfajta munkához tapasztalt, szakképzett munkaerő kell. Megoldásként igyekeztek összeszedni azokat a német munkásokat, akik annak idején a Lamborghini Gallardo gyártásának beindításánál is jelen voltak, és az első hónapokban azokat az alkalmazottaikat is munkába állítják, akik az R8 prototípusokat építették. Így azoknak, akik még nem készítettek sportkocsit, lesz kitől megtanulniuk a különleges munka elvégzéséhez szükséges szakmai fogásokat.

Sajnos magáról az autóról még mindig nem árultak el semmi konkrétumot, de a német sajtóban megjelent kémfotók arra utalnak, hogy külsőre a Le Mans Quattro tanulmány szakasztott mása lesz az utcai R8-as. Ugyanakkor az Audi illetékesei megerősítették, hogy 2007 közepén beindul a középmotoros sportkocsi gyártása, így jövő tavaszig biztosan megtartják a típus bemutatóját valamelyik nagyobb autókiállításon.