Jön a Volvo C30R?

2006.05.10. 14:13

Beszállítóktól származó információk szerint az ősszel bemutatkozó C30-as alapjaira egy vérbeli sportkompaktot készít a Volvo.

A típusról egyelőre csak annyit hallottunk, hogy az S60R-ben használt 2,5 literes, magas nyomású turbófeltöltővel felszerelt öthengeres benzinmotor egy változata kerül bele, amely durván 260 lóerő leadására képes. Már a januárban leleplezett C30 Design Concept is egy ilyen motort hordott az orrában, de úgy tudjuk, a Volvónak még dolgoznia kell az erőátvitel problémáján. Egyelőre még nem tudni, hogy az iszonyú teljesítményt az első kerekekre szabadítják-e, vagy itt is összkerékhajtást alkalmaz a Volvo, mint nagyobb típusai esetén. Elvileg mindkét út járható, hiszen a Ford Focus padlólemezéhez, amelyre a C30-as is épül, könnyedén illeszthető összkerékhajtás, de ugyanerre a platformra építenek hasonló teljesítményű, elsőkerék-hajtású típust is, a Mazda3 MPS-t.

A C30-as alapváltozatait az ősz folyamán mutatja be a Volvo, de úgy tudjuk, a C30R leleplezésével egyelőre várnak: a leggyorsabb háromajtós Volvo legkorábban 2007 végén érkezhet meg.