A motorguru sportkocsit készít

2006.05.12. 11:38

Al Melling eddig csak a TVR motorjait fejlesztette, de őszre egy saját típus bemutatását tervezi. A Melling Hellcat néven emlegetett autó a klasszikus mintákat követi: a motor az első tengely mögé kerül, a hatsebességes váltó pedig közvetlenül a hátsó tengely elé, így a súlyelosztás optimális lehet.

A kis szériában készülő sportkocsi szénszálas műanyag vázszerkezetre épül, és a tömegét szeretnék 1200 kilogramm alatt tartani. A lényeg persze a saját fejlesztésű motor lesz. A pletykák szerint Melling egy hatliteres, V10-es motoron dolgozik, amely kb. 700 lóerő leadására lehet képes, így a Hellcat a becslések szerint 3 másodpercen belül képes lesz elérni a 100 km/h-s tempót. A versenyautónak is beillő utcai sportkocsiból évente alig 50 példányt szeretnének legyártani, de ez egyáltalán nem kevés, hiszen egyetlen példányért kb. 100 ezer angol fontot, azaz mintegy 40 millió forintot kérnek majd.

Az autót eleve úgy tervezik, hogy alkalmas legyen hobbiszintű versenyzésre, de 2007-re állítólag egy igazi versenyváltozat is elkészül, amellyel a GT1 kategóriában szeretne babérokat – és persze hírnevet – szerezni Melling kis cége, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Aston Martinok, Ferrarik, Maseratik és a gyári Corvette-ek lesznek az ellenfelek.