Veszélyben a VW háromkerekűje?

2006.05.12. 14:08

Lehet hogy mégsem készül el a GX3 szériaváltozata, mert a Volkswagennél attól tartanak, hogy a három kerék miatt jogi problémák adódhatnának.

A gond az, hogy a villámgyors kétüléses minden tekintetben félúton van egy motorbicikli és egy személyautó közt. Bár a legtöbb piacon motorkerékpárnak minősítik az ilyen típusokat, a legnagyobb piacon, Észak-Amerikában könnyen a német gyártó nyakába szakadhat néhány nagy összegű kártérítési per, ahol a jármű személyautós jellegzetességei miatt az autókra vonatkozó előírásokat kérik számon. A GX3 pedig túl könnyű, kicsi és törékeny ahhoz, hogy megfelelhessen az összes, személyautókra vonatkozó szigorú biztonsági szabványnak. Valószínűleg épp ezért döntöttek a VW tervezői a három kerék mellett, hiszen így jóval szabadabban valósíthatták meg az ötleteiket, de ugyanez lehet az olcsó és egyszerű, de villámgyors apróság végzete is.

A végleges döntés még nem született meg a GX3 gyártásáról, de úgy tudjuk, néhány héten belül kiderül, hogy 2007 közepén valóban megkezdődhet-e a Lotus segítségével kifejlesztett jármű gyártása, vagy sem.